něco málo z našeho života

08.03.2012 09:41

8.3.2012

 

Konečně se zase dostávám k tomu něco napsat. Je to strašné, ale jedinou mou omluvou je to, že toho bylo v poslední době tolik, že už jsem pak neměla sílu opět sednout k pc a něco napsat.

Tak abych trochu zrekapitulovala loňský závěr lovecké sezóny. Kromě již napsaných událostí v záložce „Lovy“ jsme se ještě zúčastnili naháňky v Zašové (v našem sdružení) a pak v Libině.

V Zašové se nám podařilo narazit na tlupu vysoké. Dokonce jsem měla i oční kontakt s laní :) Ulovila se tehdy šmola. Benji samozřejmě neodolal a jak padla rána, vydal se tím směrem. Chytl stopu a provedl si svůj dosled postřelené a na konci zhaslé šmoly. A následně už jsme jen slyšeli, jak hlásí u kusu. Na konci dne byla na výřadu jen tato šmola, i když možnosti k ulovení dalších kusů tu byly.

V Libině se už dařilo o hodně víc. Hned v první leči padlo ran jak u Verdunu. V jednu chvíli jsme si až říkali, jestli tam není organizovaný útok zvěře na střelce ;-D a ona to byla jen „neprůstřelná“ liška :-D Pak si ale střelci napravili reputaci a po první leči byl uloven kolouch a asi 4 divočáci. V další leči pak byli uloveni ještě dva divočáci a dva byli postřeleni (jestli byli dohledáni, to netuším). Třetí leč už se nehnala, jelikož naloveno bylo a některým už byla hodně velká zima. Neodpustím si a dodám, že naši psi dostali od hospodáře pochvalu za svou skvělou práci. Nevybíhali z leče a prohledali každou podezřelou houštinku a díky jejich práci se podařilo ulovit 6 ks černé zvěře a 1 ks vysoké. (nějakou fotku tu připíchnu).

V lednu a únoru se nic extra zásadního v rámci myslivosti neudálo. Jen Peťovi se podařila ulovit liška. Za chvíli snad dorazí jaro (už jsme viděli hřivnáče :) ) a my se budeme s Kessi pomalu připravovat na zkoušky. A pokud nám bude štěstí přát, tak bychom rádi na konci roku 2012 měli špringří štěňátka :)

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode